L'EASY er rated 7,1 ud af 10 på Trustpilot baseret på 973 stemmer.

Spørgsmål og svar


Hjælp til selvhjælp.

L'EASY har samlet de oftest stillede spørgsmål og svar (FAQ) i forbindelse med de forskellige produktkatagorier vi tilbyder.

Klik på en produktkategori i menuen forneden.
 

TV FAQ

Problem Årsag og løsning
TV virker ikke Tjek følgende, inden du tilkalder service:
Er der lys i kontrollampen?
Er der strøm til TV'et?
Er der sprunget en sikring?
Er HFI relæ slået fra?
Er der nye batterier i fjernbetjeningen?
 
Intet signal på TV fra video eller DVD Tjek om scart-kablet sidder rigtigt
Prøv evt. med et andet scart-stik.  
Ingen lyd på TV   Tjek om du har trykket på MUTE-knappen  
Fjernbetjening virker ikke   Tjek batterierne
Hvis batterierne virker og TV'et røde lampe blinker, når du anvender fjernbetjeningen, men TV'et ikke reagerer, så skyldes det sandsynligvis en defekt i fjernsynet.  
Sne eller skygger på TV Slidt antennekabel eller problemer med antenneforening
Hvis der er sne på alle kanaler, kan det evt. skyldes, at dit antennekabel er slidt. Hvis der kun er sne på nogle kanaler kan det skyldes problemer med antenneforening.

Tjek antennekablet (yderskærm på kabel må ikke rør den inderste leder) – eller kontakt antenneforeningen for at høre, om de har tekniske problemer.

Hvor mange TV har du tilsluttet? Hvis du har flere, så kan det sidst tilsluttede ikke modtage signalet uden en forstærker. Denne skal monteres ved det første TV.
Billedforvrængning på TV   Magnetisme
Hvis dit TV-billede er forvrænget eller farverne urene kan det skyldes, at der er magnetisme i nærheden af fjernsynet, der trækker i farve-elektroderne. Det kan ske, hvis fjernsynet står for tæt på en højttaler, da der sidder magneter i højttalernes enheder – eller for tæt på en radiator. Prøv at flytte TV og højttaler/radiator længere fra hinanden. Hvis TV'et ikke står tæt på højttaler eller radiator, kan forvrængningen skyldes fejl i TV'et.  
TV hyler/støjer Tilladt støjniveau
Hver producent har et maximalt støjniveau, der tillades uden at man betragter det som en fejl ved fjernsynet. Det kan f.eks. skyldes højspænding i transformeren.

Dårlig lakering af spoler
Hvis TV'et "hyler" kan det skyldes dårlig lakering af højspændingsspole eller for meget støv omkring den. Det kan som regel ikke afhælpes på stedet – kontakt L'EASY.  
TV "skratter" i højttalerne Tjek indstillinger
Gå ind i lyd-menuen og se om bas- og diskantindstillingerne står for højt. De skal stå i "Personlig". Eller om nogle af SMART-funktionerne (tale, musik m.m.) samt AVLS er aktiveret (Philips)  
Farverne på TV er meget svage/utydelige Kig i billedmenuen
Farve-temperaturen i billedmenuen står på kølig.  
TV'et går ud/slukker (kun billedrørs-TV) Træk stikket ud i 5 min.
Tjek om kontrast eller lysstyrke står for højt i billedmenuen. For at nulstille det, kan man tage netstikket ud i 5 min. Hold tænd/sluk-knappen inde, mens du sætter netstikket i igen. Så skulle fjernsynet være nulstillet.  
Standby knappen blinker/ TV'et tænder ikke Strømforsyning defekt Tilkald Peter  
TV'et skruer op og ned eller skifter kanal af sig selv Tjek fjernbetjeningen
Hold en hånd hen foran sensoren på fjernbetjeningen og se om TV'et reagerer. Den kan evt. være i stykker.

Man kan inde i menuen sætte lydstyrken individuelt til hver kanal. Når man så skifter kanal, opleves der en lydforskel.  
Skifter om på AV-kanal (blå skærm) af sig selv Tjek scart-stikket Et af benene i scart-stikket har en styrestrøm som aktiverer den automatiske omskiftning til AV-kanalen. Prøv med et andet scart-stik. Hvis det ikke virker, kan f.eks. DVD eller video være defekt. Prøv at trække DVD'ens netstik ud og se om TV'et skifter nu.