L'EASY er rated 7,1 ud af 10 på Trustpilot baseret på 973 stemmer.

Spørgsmål og svar


Hjælp til selvhjælp.

L'EASY har samlet de oftest stillede spørgsmål og svar (FAQ) i forbindelse med de forskellige produktkatagorier vi tilbyder.

Klik på en produktkategori i menuen forneden.
 

Komfur FAQ

Problem Årsag og løsning
Komfuret virker ikke Tjek følgende, inden du tilkalder service:
Er der lys i kontrollampen?
Er der strøm til komfuret?
Er der sprunget en sikring?
Er HFI relæ slået fra?
 
Komfuret giver stød Tjek om det er tilsluttet med jordforbindelse  
Komfuret varmer ikke på alle kogeplader Tjek sikringsskabet
Der kan være sprunget en sikring. – Alternativt kontakt L'EASY  
Overpladen på et massepladekomfur bliver meget varm Varmen fra pladerne trænger ud i overpladen
Overpladen bliver op til 80° C varm. Den kan dog blive varmere, hvis der anvendes kogegrej, som ikke er plant i bunden, eller ikke passer til kogepladerne.

Kogegrejet er ikke plant i bunden
Hvis kogegrejet er skævt og står og vipper på kogezonerne, kan kogegrejet ikke optage al varmen fra kogezonerne. Kogningen går langsomt og kogezonen kan blive overophedet.

Kontrollér at kogegrejet har plan bund ved at lægge en lineal på tværs over bunden. Hvis bunden buer udad er kogegrejet uegnet. Bunden skal være plan eller bue max 2 mm indad. Brug kogegrej med plan bund, som passer til kogepladen  
Kogezonerne på en glaskeramisk plade varmer ikke nok Kogegrejet er ikke plant i bunden
Kontrollér kogegrejets bund. Se under ovenover

Kogegrejet passer ikke til kogezonen
For den bedste og hurtigste udnyttelse af varmen skal kogegrejet dække hele zonen, eller være lidt større. Hvis kogegrejet er for lille, går der for meget varme til spilde. Samtidig bliver rengøringen mere besværlig, hvis noget koger over. Overkoget vil løbe ned på den tændte kogezone og brænde sig fast. Husk at der kan være lidt i en stor gryde.

Brug kun kogegrej som passer til kogezonerne.

Kontrollér kogezonens opvarmningstid ved at gøre følgende: Kom 1 liter vand i en stålgryde med låg. Bring vandet i kog på højeste trin og mål opvarmningstiden. Opvarmningstiden for de enkelte kogezoner er følgende:
Ca. 25 min på 12 cm kogezone
Ca. 13 min på 14 cm kogezone
Ca. 10 min på 18 cm kogezone
Ca. 8 min på 21 cm kogezone

Der er anvendt kogegrej af aluminium
Aluminium er et godt materiale til stille kogning, men det giver længere opkogningstider.

Brug kogegrej af rustfrit stål, når der ønskes hurtig opkogning
Bøfferne bliver ikke stegt, de bliver nærmest kogt Aluminium er dårligt til stegning
Der er anvendt en pande af aluminium. En pande af aluminium er god til pandekager, men dårlig til bøffer, da den giver for lidt varme på bunden.

Brug en pande af støbejern eller rustfrit stål
Kogezonerne tænder og slukker hele tiden, også på højeste trin Overhedningssikringerne slår til og fra uafhængig af indstillingstrin
Det er de indbyggede overhedningssikringer, som sikrer at den glaskeramiske plade ikke bliver overophedet. Det vil forekomme oftest, når der anvendes kogegrej med skæv bund, eller kogegrej, som ikke passer til kogezonerne.

Kogezonerne skal tænde og slukke, også på højeste trin. Det er en indbygget sikkerhed. Hvis problemet er stort, så prøv at kontrollere kogegrejet
Induktionszonerne støjer og klikker Induktionsspole og ventilator afgiver lyde
Der vil forekomme støj fra induktionsspolerne og ventilatoren under brug. På de lave indstillinger vil der være klik-lyde. Klik-lydene forekommer, når varmen slås til og fra.

Noget kogegrej kan forstærke støjen
Kogegrej med tynd bund kan forstærke støjen.

Hvis støjen virker meget generende kan det være en løsning af skifte kogegrej.
Den glaskeramiske plade er skjoldet Fugt eller rester af rengøringsmiddel
Den glaskeramiske plade har været fugtig ved opvarmning og / eller der sidder rester af rengøringsmiddel tilbage på pladen.

Efter rengøring af den glaskeramiske plade, skal den først tørres af med en fugtig klud for at fjerne rester af rengøringsmiddel. Derefter tørres den af med en tør klud. Det er vigtigt, at pladen er tør, når den tændes.  
Der er sølvlignende pletter på den glaskeramiske plade, som ikke kan fjernes ved rengøring. Det ser ud som om pletterne ligger under glasset. Det er aluminumsafsmitning fra gryderne
Det kan forekomme både fra aluminiumsgryder og fra stålgryder med sandwichbund. Det ligger på oversiden af glaspladen og kan fjernes.

Pletterne er vanskelige at fjerne, men det kan gøres på følgende måde: 
  1. Kom et par dråber rengøringsmiddel til glaskeramik på pletten   
  2. Brug et stykke køkkenrulle og gnid hårdt med en finger over pletten. Der skal lægges kræfter i
  3. Når pletten løsnes ses det som grå afsmitning på køkkenrullen
Gentag evt. behandlingen
Massepladerne bliver lyse og blanke Pladerne slides i brug
Ved brug bliver pladerne lysere med tiden, når kogegrejet tages af og på.

Pladerne kan få deres oprindelige farve igen ved at behandle dem med kogeplade-rens, som findes i dagligvarehandelen. Inden pladerne behandles med kogeplade-rens, skal de være omhyggeligt rengjorte og tørre.  
Massepladerne ruster Pladerne er fugtige
Hvis pladerne ikke opvarmes efter rengøring, vil fugten fra rengøringen få pladen til at ruste

Varm pladerne godt op efter rengøring.

Pladerne bliver dækket af kogepladeskjulere, inden de er tørre
Når en kogepladeskjuler bliver lagt på pladen umiddelbart efter rengøring kan fugten fra rengøringen ikke komme væk. Fugten får pladen til at ruste.

Læg aldrig kogepladeskjulere på, før pladerne er helt tørre.

Maden koger ofte over
Hvis pladerne ofte bliver fugtige p.g.a. overkog, og dette ikke bliver fjernet med det samme, vil fugten fra overkoget få pladerne til at ruste.

Undgå overkog ved at koge kartofler og grønsager med mindre vand.
Kog kartofler og grønsager med 1-3 dl vand. Mængden af vand afhænger af størrelsen på dén kogezone, der skal koges på.:
Brug 1 dl vand ved kogning på den lille zone (14 cm i diameter)
Brug 2 dl vand ved kogning på den mellemste zone (18 cm i diameter)
Brug 3 dl vand ved kogning på den store zone (21 cm i diameter) Kom vand og grønsager i gryden. Læg et tætsluttende låg på. Tænd kogezonen på højeste trin. Hold øje med gryden. Når det damper kraftigt ud ved låget, så skru ned på lavest mulige trin (ofte trin 3 eller 4, men afhængig af hvor mange trin kogezonen har). Beregn kogetiden fra De skrues ned. Når kogetiden er gået, løfter De på låget og mærker om grønsagerne er møre. Giv dem evt. lidt mere tid. Løft ikke låget under kogetiden, det er vigtigt at låget bliver liggende på i hele kogetiden.

Udover at undgå overkog er der yderligere følgende fordele ved denne kogemetode. Det er energi- vand- og tidsbesparende, og man skal ikke hele tiden holde øje med, om det koger over.

Pladerne er ikke blevet rustbeskyttet jævnligt Masseplader er lavet af støbejern. Som alt andet jern kan pladerne med tiden ruste, hvis de ikke jævnligt bliver rustbeskyttet   Rustbeskyt pladerne på følgende måde:
  1. Sørg for at pladerne er omhyggeligt rengjorte og tørre
  2. Smør et tyndt lag syrefri olie på pladerne. Vær omhyggelig med at olien kommer overalt på pladen og godt ned ved den blanke ring
  3. Tænd for pladerne på højeste trin i 3 min.
Fastbrændt snavs er umuligt at fjerne på emaljerede kogeplader Sukkerholdige ting brænder meget fast i emaljen
Overkog, og især sukker og sukkerholdige retter, kan brænde sig meget fast i emaljen, men kan fjernes. Emaljebelægningen er i princippet flydende glas, som er lagt over massepladen. Emaljen er meget hård og kan tåle en hårdhændet behandling.

Rengør de emaljerede masseplader på følgende måde:  
  1. Fjern kraftigt indbrændte madrester med en barberbladsskarber   
  2. Rengør pladen med flydende skurecreme og en grov svamp
  3. Skrub godt
  4. Tør af med rent vand
  5. Brænd resterende madrester bort ved at tænde på højeste trin
Afbrænd kun én plade ad gangen, da der bliver meget varmt.

Kilde: Bl.a Electrolux Home Products Denmark A/S