Kamera & video / Digital videokamera
Det har altid været populært at filme børnene, ferierne, den store fest, højtiderne m.m. – og de senere år er det også blevet meget nemmere. .

Hos L'EASY har vi samlet et bredt udvalg af videokameraer i den kendte kvalitetsmærker – helt fra den gode, prisbillige model til de mere avancerede løsninger.
PETER ANBEFALER
KitVision Escape action kamera
Der søges blandt produkterne
 
Filtrer søgning
 
 
 
Værd at vide om digital videokamera
 
Skærmstørrelse: Type:
Sortér:
Visning:
KitVision Escape action kamera
Rentefrit pr. mdr.
50,-
Leveret & installeret
Kontant: 1.399,- ekskl. levering
Rentefri: Ved et samlet produktkøb på 1.399,-. Løbetid 36 mdr. Fast årlig debitorrente 0%. Samlet kreditbeløb er kr. 1.794,-. ÅOP er 0,00%. Den månedlige ydelse er kr. 50,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 1.794,-. Samlede kreditomkostninger kr. 0,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 395,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Sammenlign valgte

Værd at vide om digital videokamera

Nyt videokamera, men hvilket?

De digitale videokameraer (DV) har på få år stort set udkonkurreret de analoge videokameraer – og det er der flere årsager til.
  • DV bygger på et 1/4" (6,35 mm) bredt bånd, og en MiniDV kassette med mål som en tændstikæske (66 x 48 x 12,2 mm) kan rumme op til 120 minutters materiale i en kvalitet svarende til DVD med digital stereolyd.
  • Den lille kassette gør det muligt at konstruere yderst kompakte og lette videokameraer.
  • Billedredigeringen er nemmere med digitale videooptagelser.
  • DV er en standard, som samtlige video- og fotofirmaer er enige om.
DVD og harddisk som lagringsmedie
Det er desuden blevet muligt at købe digitale videokameraer, der bruger indspilningsbare DVD’er som lagringsmedie. Disse videokameraer henvender sig først og fremmest til mennesker, som ikke vil redigere deres optagelser, men blot vil gengive dem på en almindelig DVD-afspiller med et minimum af kabler og besvær.

En anden relativ ny mulighed er digitale videokameraer med indbygget harddisk. Fordelen ved disse er, at man slipper for at købe DV-bånd eller DVD-skiver.

Teknik og kvalitet

Standardiseringen af lagringsmediet betyder absolut ikke, at alle digitale videokameraer er ens eller leverer den samme kvalitet. Resultaterne afhænger altid af, hvad kamerasektionen opfanger, og her har producenterne deres fulde frihed til at bruge så gode (eller dårlige) objektiver, billedsensorer og teknologier, som det passer dem.

Ligesom med digitale still-kameraer er der også stor fokus omkring antallet af pixel i digitale videokameraers billedsensorer. Et højt pixel-antal (mere end 1 megapixel) i et ikke-professionelt digitalt videokamera har dog kun praktisk betydning, når videokameraet bruges til optagelse af stillbilleder. Det som frem for alt påvirker billedkvaliteten er videokameraets højeste opløsning. Jo højere opløsning, desto bedre billede og mindre uskarphed.

I dag findes avancerede videokameraer med 3-CCD teknik til almindelig brug. Dette var tidligere forbeholdt kameraer til professionelle. Med den teknik er der en sensor for hver af de 3 farver (rød, grøn, blå), hvilket giver klarere og mere naturlige billeder.

Objektivet er vigtigt
Objektivet på et videokamera har typisk et optisk zoom-område på 10-12 gange. Det vil sige, at man kan forkorte afstanden til motivet 10-12 gange uden at flytte sig. For amatører har et større zoom-område kun interesse i vidvinkelområdet, hvor der f.eks. kan komme flere personer med på billedet ved optagelse på kort afstand. Optagelse med høj zoom-faktor kræver næsten altid stativ. Digital zoom fungerer ved at kun en del af sensorens pixel bruges, og det kan derfor give meget grovkornede billeder.

Et udtryk for et objektivs kvalitet er dets lysfølsomhed eller største blændeåbning - det såkaldte "F" tal. En typisk værdi er 1,8, men der findes videokameraer med 1,6, 1,4 eller 1,2. Det kan også have betydning, at et objektiv bygger på teknologi fra et anerkendt optisk firma (f.eks. Carl Zeiss).

Praktiske tips

Har du et widescreen-TV, bør du også filme i widescreen-format (16:9) med videokameraet, såfremt det har denne funktion. Ellers fyldes hele skærmbilledet på TV’et ikke ud.

En rigtig god funktion i et videokamera er optisk billedstabilisering, hvilket mindsker risikoen for rystede optagelser.

Og for dig som vil digitalisere dine gamle videofilm er det vigtigt, at der findes en AV-indgang på kameraet.

Husk desuden at kvaliteten af still-billeder taget med videokamera aldrig kan konkurrere med et still-billede kamera. Et videokamera bør derfor ikke erstatte dit almindelige kamera.

Husk at bestille DV-bånd eller DVD-skiver samt en kamerataske med til dit nye videokamera.


STANDARD EKSEMPEL: Ved et samlet produktkøb på {0} over 5 år. Fast årlig debitorrente {1}%. Samlet kreditbeløb {8}. ÅOP er {2}%. Den månedlige ydelse er kr. {3}. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. {4}. Samlede kreditomkostninger kr. {5}. Beregningen er inkl. oprettelsesgebyr på kr. {6} samt levering og installering på kr. {7}. Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking.