Hvidevarer og elartikler / Vaskemaskiner / Vaskemaskine topbetjent
Energimærkningen er en af de vigtigste ting, du skal forholde dig til, når du skal vælge vaskemaskine – den fortæller noget om vaskemaskinens energiforbrug, vaskeevne og centrifugeringsevne.

Hos L'EASY finder du et bredt udvalg af topbetjente vaskemaskiner, så du finder helt sikkert en, der passer til dine behov.
MEST SOLGT
Zanussi vaskemaskine 6 kg kapacitet ZWY61225WI
Der søges blandt produkterne
 
Filtrer søgning
 
 
 
Værd at vide om vaskemaskiner
 
Energiklasse: Kapacitet, kg:
Sortér:
Visning:
Zanussi vaskemaskine 6 kg kapacitet ZWY61225WI
Finansieret pr. mdr.
149,-
Leveret & installeret
Kontant: 4.699,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 4.699,-. Løbetid 80 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 5.494,-. ÅOP er 30,55%. Den månedlige ydelse er kr. 149,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 11.816,-. Samlede kreditomkostninger kr. 6.322,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux vaskemaskine 6 kg kapacitet EW6T5226C3
Finansieret pr. mdr.
199,-
Leveret & installeret
Kontant: 6.599,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 6.599,-. Løbetid 78 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 7.394,-. ÅOP er 29,48%. Den månedlige ydelse er kr. 199,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 15.282,-. Samlede kreditomkostninger kr. 8.035,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Sammenlign valgte

Værd at vide om vaskemaskiner

Energimærkning – A og derover er rigtig fint

I henhold til gældende lovgivning er alle vaskemaskiner energimærket efter skalaen A til G. (A er bedst – laveste forbrug af strøm). Klassificeringen sker ud fra maskinernes forbrug af kilowatt-timer, og derfor er det selvfølgelig som udgangspunkt fornuftigst at gå efter en vaskemaskine med den bedste mærkning (laveste forbrug).

Et stadigt større miljøhensynet har betydet vaskemaskiner, der er ”grønne” som aldrig før. Derfor er energimærket A blevet videreudviklet. Således kan du nu få A med plusser og A med en procentsats. Generelt gælder det, at jo flere plusser, jo bedre, mens en vaskemaskine med eksempelvis A-20% bruger 20 procent mindre energi end en almindelige vaskemaskine i A. En god huskeregel går på, at A-10 % også svarer til A+, A-20% svarer til A++ og A-30% svarer til A+++.

Hovedparten af strømforbruget går til opvarmning af den vandmængde, som maskinen bruger. Vand i Danmark er dyrt, og spildevandet belaster vort fælles miljø. Moderne maskiner med et lavt energiforbrug har derfor typisk også et lavt vandforbrug. Det er klogt at orienterer sig om de enkelte maskiners forbrug – husk, når først du har købt maskinen, bestemmer den størrelsen på din vandregning de næste ca. 10 til 20 år.

Vaskeevne – restfugtigheden er central

Det andet bogstav i energimærkningen angiver maskinens vaskeevne. Ved vaskeevne forstås evnen til at vaske tøjet rent, og igen er A bedst på skalaen fra A til G. Hovedparten af de vaskemaskiner, der findes på markedet i dag, er mærket A, B eller C. Du må forvente, at maskinerne bliver dyrere, jo bedre vaskeevnen er.Centrifugering og antal omdrejninger

Det tredje og sidste bogstav i energimærkningen angiver den pågældende maskines evne til at centrifugerer, og centrifugeringsevnen måles på restfugtighed i tøjet, når maskinen har centrifugeret. Igen benyttes skalaen A til G, og A er bedst – laveste restfugtighed i tøjet. Jo højere centrifugeringshastighed en vaskemaskine har, jo lavere restfugtighed er der i tøjet, og det har stor betydning for den videre tørre-proces.

Lav restfugtighed giver korte tørretider i tumbler - eller mindst mulig fordampning af vand ud i rummet, hvor tøjet hænger til tørre, såfremt det hænger indenfor.

Nogle gange bliver centrifugeringsevnen angivet i omdrejninger pr. minut, hvilket ikke er helt fyldestgørende, fordi centrifugeringsevnen ud over omdrejningerne blandt andet også er et resultat af tromlens og motorens konstruktion. Alligevel kigger mange forbrugere på antal omdrejninger pr. minut, fordi det trods alt giver en god indikation af vaskemaskinens centrifugeringsevne.

De fleste vaskemaskiner på markedet er mærket A, B eller C, og maskiner med en høj centrifugeringsevne er sædvanligvis dyrere end maskiner med lav centrifugeringsevne, da den høje centrifugeringsevne stiller store krav til robustheden i maskinens konstruktion.

Kapacitet – seks kg er standardstørrelsen

Hvis I er en stor familie eller du af andre årsager har behov for at kunne vaske meget tøj ad gangen, så bør du overveje en vaskemaskine med ekstra stor kapacitet – helt op til 7 kg. Normalt har vaskemaskiner en fyldmængde på omkring 5 kg, så du sparer nemt et par vaske om ugen ved at kunne fylde mere i maskinen ad gangen. Desuden har du mulighed for at vaske større ting, som f.eks. dyner, puder m.m. Hvis kapaciteten ikke udnyttes, vil vaskemaskinen indrette sit vandindtag mv. efter den mængde tøj, som fyldes i maskinen. 

I daglig brug er det rart, at betjeningen af maskinen er så enkel og behagelig som muligt.

Store lugeåbninger gør det nemmere at tage det våde tøj ud af tromlen. Stor åbningsvinkel på lugen sikre, at den ikke er i vejen. Trevlefilteret skal være nemt at rengøre.

Styring: mekanisk eller elektronisk
Mekanisk styring betyder, at maskinen er styret af en timer (program-ur) Program- mulighederne er her begrænsede, og mekanisk slitage på knapperne forekommer. Mekanisk mængde automatik er en funktion, hvor man kan vælge mellem hel- og halvfyldt maskine.

Mange moderne vaskemaskiner er udstyret med elektronisk styring - her er programmeringen lettere, da der kun er en enkelt knap, der skal indstilles korrekt. Fuzzy Logic-kontrollen er en elektronisk styreenhed, der overvåger alle maskinens vaske- og skylleprocessor og på den måde sikrer, at vandmængden og vasketiden automatisk tilpasses tøjmængden. Derved spares både vand og strøm.

Resultatet bliver renere vasketøj og minimeret forbrug af vand, energi og vaskemiddel.

Programmer og specialfunktioner

Moderne vaskemaskiner har ofte mange programmuligheder og specialfunktioner som sikrer korrekt behandling af de forskellige stofarter eller som giver dig mulighed for ekstra besparelser, korte vasketider osv. Udbudet og mulighederne er mange.

Udover at sikre sig, at den valgte maskine som minimum har de programmer og funktioner man forventer og har brug for, så kan det være en god idé at orienterer sig lidt om alle de mange muligheder, der er til rådighed. Specialprogrammer kan f.eks. være
  • Håndvask, som er et ekstra skånsomt vaskeprogram til tekstiler, som ellers må vaskes i hånden
  • Allergiprogram, hvor tøjet skylles en ekstra gang
  • Mulighed for ekstra vandmængde, som er særlig velegnet til landsdele med særligt blødt vand, hvor sæben kan være vanskelig at skylle ud af tøjet
  • Anti-krølfunktion, som gør, at det vaskede tøj er næsten strygefrit
  • Regulerbar centrifugeringshastighed, hvor omdrejningsantallet ved centrifugeringen kan reguleres.

Topbetjent vaskemaskine – fylder nærmest ingenting !

En vaskemaskine måler sædvanligvis H85 x D60 x B60 cm.  Det er i dag også muligt at få kompakte maskiner, som fylder mindre. Som eksempel kan nævnes en topbetjent vaskemaskine (H85 x D60 x B40 cm), som dels passer godt i mange lejligheder og dels er ergonomisk rigtige for folk med dårlig ryg. De topbetjente vaskemaskiner er lette at flytte rundt med. Fodpedalen skubbes til siden, og 3-4 hjul gør maskinen mobil.

En stikkontakt med jordledning og en vandledning er nok. Med en dobbelt vandkobling kan man på få sekunder tilslutte eller afmontere maskinen. Når du åbner for vandhanen, løber vandet direkte ind i vaskemaskinen via den ene slange. Efter afsluttet program pumpes vandet ud af maskinen gennem den anden slange og direkte ud i vasken.

Kombi vask/tør – god til begrænsede pladsforhold

Mange vil gerne have både tørretumbler og vaskemaskine, og hvis det kniber med pladsen kan en vaskemaskine med integreret tørretumbler være en pladsbesparende mulighed. Her er 2 funktioner, men de fylder kun som én maskine.  

Den installeres på samme måde som en almindelig vaskemaskine og kræver ikke aftræk, da tørrefunktionen er baseret på kondens. Anvender du kun maskinen til vask, er der fuld kapacitet, men tørrekapaciteten er ca. den halve. Så hvis du ønsker at benytte dig af både vaske- og tørrefunktionen i én proces, vil fyldmængden være reduceret til halvdelen af maskinens kapacitet.

Det anbefales ikke at købe en vaske/tørremaskine, hvis man er mere end 2 personer i husstanden.

Se vores udvalg af fx frontbetjente vaskemaskiner her


STANDARD EKSEMPEL: Ved et samlet produktkøb på {0} over 5 år. Fast årlig debitorrente {1}%. Samlet kreditbeløb {8}. ÅOP er {2}%. Den månedlige ydelse er kr. {3}. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. {4}. Samlede kreditomkostninger kr. {5}. Beregningen er inkl. oprettelsesgebyr på kr. {6} samt levering og installering på kr. {7}. Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking.