Hvidevarer og elartikler / Tørretumblere / Tørretumbler aftræk
Ved en aftrækstørretumbler frigives den varme, fugtige luft ved aftræk gennem et rør, og aftrækstumblere kræver derfor etablering af en aftræksslange fra tumbler og ud igennem muren eller til en tagventil.

Hos L'EASY finder du et bredt udvalg, så du finder helt sikkert en, der passer til dine behov.
MEST SOLGT
Zanussi aftrækstørretumbler 7 kg kapacitet ZTE7101PZ
Der søges blandt produkterne
 
Filtrer søgning
 
 
 
Værd at vide om tørretumblere
 
Energiklasse: Display: Kapacitet, kg:
Sortér:
Visning:
Zanussi aftrækstørretumbler 7 kg kapacitet ZTE7101PZ
Finansieret pr. mdr.
129,-
Leveret & installeret
Kontant: 3.699,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 3.699,-. Løbetid 73 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 4.494,-. ÅOP er 31,88%. Den månedlige ydelse er kr. 129,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 9.372,-. Samlede kreditomkostninger kr. 4.878,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
AEG aftrækstørretumbler 7 kg kapacitet T75170AV
Finansieret pr. mdr.
139,-
Leveret & installeret
Kontant: 4.199,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 4.199,-. Løbetid 77 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 4.994,-. ÅOP er 31,14%. Den månedlige ydelse er kr. 139,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 10.579,-. Samlede kreditomkostninger kr. 5.585,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Sammenlign valgte

Værd at vide om tørretumblere

Aftræk eller kondens

Aftræk eller kondens er det første spørgsmål, man skal stille sig selv ved køb af tørretumbler. Hvad du skal vælge, afhænger meget af, hvad der er mulighed for i din bolig.

Aftræk - varm luft ud af huset
Ved en aftrækstørretumbler frigives den varme, fugtige luft ved aftræk gennem et rør, og aftrækstumblere kræver derfor etablering af aftræksslange fra tumbler og til murgennemføring eller til tagventil.

Vælger du aftrækstørretumbler, er det vigtigt, at tumbleren har hul til aftræksslange netop i den side, du har behov for (eller måske senere får behov for). Aftrækstumblere med hul til aftræk både bagud og til venstre og højre er derfor mest fleksible. Ved installation af aftræksrøret stilles der krav til rørets længde og vinkling, og en fejlagtig installation vil forlænge tørretiden og medføre et forøget energiforbrug.

Aftrækstumblere er som regel lidt billigere i indkøb og bruger lidt mindre strøm end kondenstumblere.

Kondens - afkøler den varme og fugtige luft
Kondenstørretumblere afkøler den varme, fugtige luft inde i tørretumbleren og opsamler vandet i en indbygget beholder ved hjælp af kondenseringsprincippet. Det kræver, at rumtemperaturen under selve tørringen ikke på noget tidspunkt overstiger ca. 32°C.

Mens aftrækstumblere leder opvarmet luft ud af huset, kan kondenstumblere bruges til opvarmning af det rum, de står i (fugtmættet varme – små 20% af fugten fra tøjet afgives til rummet, hvor tumbleren står).

Udover at være opmærksom på det med rumtemperaturen kan du også overveje, om du helst vil have en tumbler med vandopsamlingsbeholderen placeret nederst i soklen eller øverst i betjeningspanelet.

Du skal også vide, at de fleste kondenstumblere er udstyret med en studs bagpå til montering af afløbsslange (afløbssæt købes som tilbehør) til direkte bortledning af vandet i stedet for opsamling i vandbeholder. Har du mulighed for installering af tumbleren med direkte bortledning af vandet, skal du huske at købe en tumbler beregnet til dette.

Energimærkning – A eller over rigtig fint

I henhold til gældende lovgivning er alle tørretumblere energimærket efter skalaen fra A til G, hvor A er bedst – laveste forbrug af strøm. Som udgangspunkt er det fornuftigst at gå efter tumblere med den bedste mærkning (laveste forbrug).

Et stadigt større miljøhensynet har betydet tørretumblere, der er ”grønne” som aldrig før. Derfor er energimærket A blevet videreudviklet. Således kan du nu få A med plusser og A med en procentsats. Generelt gælder det, at jo flere plusser, jo bedre, mens en tørretumbler med eksempelvis A-20% bruger 20 procent mindre energi end en almindelige tørretumbler i A.

Uanset om du vælger aftræk eller kondens, bør du rense maskinens fnug-filter efter brug hver gang. Hvis ikke man renser filteret, forringes tørreevnen, og man bruger derved unødvendig energi.

Elektronisk eller mekanisk styring

Tumblere med mekanisk styring stopper efter udløbet af den tid, du har valgt at indstille. Her handler det om at vælge rigtigt, da du ellers kan risikere, at tøjet ikke er tørt eller er overtørret, når tumbleren stopper.

Tumblere med elektronisk styring stopper automatisk, når den ønskede tørhedsgrad er nået. Du vælger selv programmet, men tumbleren overtørrer på den måde ikke tøjet eller bruger ikke mere strøm end nødvendigt.

Maskiner med Fuzzy Logic giver tøjet den mest skånsomme behandling. Tørreprocessen kontrolleres af en mikroprocessor, der hele tiden måler fugtigheden i udblæsningsluften fra tromlen. Temperaturen holdes præcis på det valgte tørringsniveau med en nøjagtighed på +/- 1 grad i hele tørreforløbet. Det betyder, at der ikke er risiko for overophedning, eller at tøjet krymper på grund af for høj varme.

Det er en stor fordel, når man skal tørre syntetisk eller andre sarte materialer. Og så standser tumbleren naturligvis af sig selv, når indholdet er tørt. Det er jo også god økonomi.

Tørretumblere med elektronisk styring er typisk dyrest.

Temperaturer/programmer

Det er ikke alt tøj, der har ubetinget bedst af at blive tørret med den samme temperatur. Derfor findes der – afhængig af model – forskellige programmer eller tørretemperaturer. Undersøg og sikre dig, at den tumbler du vælger som minimum har de muligheder, du har behov for.

Har maskinen antikrøl, behøver du ikke længere at tage tøjet ud med det samme, når et program er færdigt. En antikrøl-funktion vender med jævne mellemrum tøjet rundt i tromlen, så det ikke ligger og bliver krøllet. Den automatiske antikrøl-funktion kan - afhængigt af model - fortsætte i op til 12 timer efter, at tørreprogrammet er slut.

Tromlegang

Tromlegangen i en tørretumbler kan være reverserende eller ikke reverserende. At tromlegangen er reverserende vil sige, at tromlen kører skiftevis den ene og den anden vej, så tøjet løsnes samtidig med, at det luftes. Herved opnås hurtigere tørring med mindre slid og mindre energiforbrug. Tørretumblere, hvor tromlegangen er reverserende er typisk dyrest.

Se vores udvalg af tørretumblere her


STANDARD EKSEMPEL: Ved et samlet produktkøb på {0} over 5 år. Fast årlig debitorrente {1}%. Samlet kreditbeløb {8}. ÅOP er {2}%. Den månedlige ydelse er kr. {3}. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. {4}. Samlede kreditomkostninger kr. {5}. Beregningen er inkl. oprettelsesgebyr på kr. {6} samt levering og installering på kr. {7}. Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking.