Hvidevarer og elartikler / Køleskabe og frysere / Skabsfryser
Fordelene ved en skabsfryser er at frostvarerne er lettere tilgængelige i kraft af skabets mange hylder og skuffer. Da skabet ofte er placeret i køkkenet, giver det samtidig en lettere adgang til dets indhold.

Hos L'EASY finder du modeller i flere størrelser, så du finder helt sikkert en, der passer til dine behov.
MEST SOLGT
Electrolux fryseskab 241 liter LUC6NA24 X
Der søges blandt produkterne
 
Filtrer søgning
 
 
 
Værd at vide om frysere
 
Energiklasse:
Sortér:
Visning:
Electrolux fryseskab 168 liter EUF1900AOW
Finansieret pr. mdr.
169,-
Leveret & installeret
Kontant: 5.299,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 5.299,-. Løbetid 74 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 6.094,-. ÅOP er 30,31%. Den månedlige ydelse er kr. 169,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 12.499,-. Samlede kreditomkostninger kr. 6.405,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux fryseskab 195 liter EUF2207AOW
Finansieret pr. mdr.
179,-
Leveret & installeret
Kontant: 6.099,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 6.099,-. Løbetid 85 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 6.894,-. ÅOP er 29,49%. Den månedlige ydelse er kr. 179,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 15.150,-. Samlede kreditomkostninger kr. 8.256,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux fryseskab 241 liter LUC5NA24W
Finansieret pr. mdr.
289,-
Leveret & installeret
Kontant: 9.999,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 9.999,-. Løbetid 79 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 10.794,-. ÅOP er 28,46%. Den månedlige ydelse er kr. 289,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 21.464,-. Samlede kreditomkostninger kr. 12.021,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux fryseskab 241 liter LUC6NA24 X
Finansieret pr. mdr.
319,-
Leveret & installeret
Kontant: 11.299,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 11.299,-. Løbetid 82 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 12.094,-. ÅOP er 28,17%. Den månedlige ydelse er kr. 319,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 24.244,-. Samlede kreditomkostninger kr. 14.047,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Sammenlign valgte

Værd at vide om frysere

Ny fryser, men hvilken?

En kummefryser har mest plads, mens et fryseskab giver et bedre overblik over indholdet, så det er lidt et temperamentsspørgsmål, hvad man skal vælge. Du skal dog forvente, at en kummefryser skal afrimes oftere end et fryseskab.

Energimærkning er ifølge loven et mærke, der blandt andet skal være på alle “kolde” produkter. Energimærket gør det muligt at sammenligne to produkter med hinanden for at se, hvilket produkt der bruger mindst strøm. Ofte er produkter i den bedste energiklasse, energiklasse A, lidt dyrere end dem i energiklasse B og C. Men til gengæld sparer du en masse strøm ved at købe et produkt i energiklasse A, og derved kan det hurtigt tjene sig selv ind igen. Sammenlignet med et 10-15 år gammelt skab, bruger et skab i energiklasse A i dag ofte under halvdelen i strøm.

Hvad betyder stjernerne?

En fryser er mærket med indtil 4 stjerner. Antallet af stjerner er fastsat ud fra fryserens temperatur, og temperaturen er afgørende for, hvad fryseren kan anvendes til.

Frostrum med * skal holde mindst minus 6 grader. Bruges kun til isterninger og opbevaring af frosne varer i max 2 dage. Afrimes 1 gang pr. uge.
Frostrum med ** skal holde mindst minus 12C. Frosne varer kan opbevares i en kortere periode, max 2 uger. Bør afrimes 1 gang pr. uge.
Frostrum med *** skal holde mindst minus 18C. Langtids-opbevaring af frosne vare. Bør afrimes 2 til 3 gange om året.
Frostrum med **** skal holde mindst minus 18C. Skal kunne indfryse mindst 4,5 kg. pr. 100 liter (netto- rumindhold) pr. 24 timer. Bør afrimes 2-3 gange om året.

Rengøring

Rengøring af skabet kan besværliggøres af kantede hjørner og integrerede håndtag i døren. Skabe med hjul bagtil kan nemt trækkes ud, så der kan gøres rent bagved skabet. Visse skabe leveres med en aftagelig bundsokkel, så det kan lade sig gøre at komme ind under skabet med en støvsuger eller gulvklud.

Afhængigt af hvilken type fryser du vælger, er der forskellige måder der kan lette afrimningen. Fryseskabe og frysere har ofte en afløbstud placeret nederst, sådan at man kan placere en skål på gulvet, når man skal afrime. Endelig findes der Frost Free teknologien, som automatisk sørger for afrimning af fryseren.

Placering

Afhængigt af om du vælger et fryseskab, der skal indbygges ind i et køkkenelement eller være fritstående, er der forskellige muligheder. Indbygningsskabe har en bredde på 55 cm og kan skubbes ind i et køkkenelement. Fritstående skabe kan placeres frit i rummet, enten for sig selv, eller ved siden af eller imellem to køkkenskabe. Fritstående skabe har typisk en bredde på 55 eller 60 cm.

En kummefryser kræver mere plads og er altid fritstående.

En fryser kræver ventilation for at kunne fungere optimalt. Konsekvensen af, at et fryser får for lidt ventilation, er typisk en kortere levetid og et højere energiforbrug.
Hvis det skal bygges ind i et køkkenskab, kræver det i de fleste tilfælde ventilation i form af ca. 10 cm luft ovenover fryseskabet. Såfremt det skal placeres i et særligt skabselement, der er tilpasset fryseskabet, dvs. uden bagplade og med ventilation i hylder over og under, betyder det, at krav til plads over fryseskabet kan reduceres.

For en kummefryser skal der være ca. 10 cm luft i den side, hvor kompressoren sidder – typisk i højre side.

Rumindhold

Alt afhængig af om man køber stort ind en gang om ugen eller køber friske råvarer ind hver dag er der forskel på, hvor meget plads i fryseren, man har behov for. Med hensyn til fryseplads er det vigtigt at finde ud af, hvilke varer man typisk fryser ned. Skal fryseren kun bruges til opbevaring af allerede nedfrosne varer samt bagværk i kortere tid, kan man nøjes med 30-50 liter pr. person. Hvis man derudover også vil have mulighed for at fryse sæsonvarer som frugt og grønt ned, skal man regne med 60-80 liter pr. person. Endelig, hvis man har brug for at kunne indfryse kød og øvrige madvarer i større mængder, bør man regne med 100-125 liter pr. person.

Der er ikke nogen umiddelbar sammenhæng mellem fryserens udvendige mål og kapaciteten, idet der bl.a. kan være forskel på isoleringstykkelsen og konstruktionen af fryserne. Kapaciteten måles i liter, og den indvendige kapacitet oplyses som nettoindhold i liter.

Indretning
Fryseskabe er typisk indrettet med hylder og skuffer, som muliggør inddeling af frostvarerne. Enkelte modeller har særlige bakker til isterninger eller indfrysning af bær, ekstra store opbevaringsskuffer, eller helstøbte transparente fryseskuffer giver et godt overblik af indholdet i fryseren.

Kummefryserne har ofte et stort rum nederst og trådkurve til opbevaring øverst. De kan enten have aluminiumsoverflade eller have stålbeholder. Aluminiumsoverfladen er nupret, mens stålbeholderen er helt glat. Frysere med ståloverflade er lettere at rengøre og mere robuste overfor slagskader og ridser, men er typisk dyrere.

Indfrysning
Indfrysningskapacitet er udtryk for det antal kilo ikke-frosne varer, som fryseboksen kan indfryse pr. døgn. Indfrysningskapaciteten varierer fra under 10 kg til ca. 50 kg pr. døgn.

Visse modeller af skabsfrysere er forsynet med en særlig indfrysningsknap. Ved tryk på knappen falder temperaturen til minus 25-30º. Knappen kan anvendes, når skabet startes op og hvis du skal indfryse større partier af ikke-frosne varer. Indfrysningsautomatikken afbrydes automatisk efter forudbestemt tid på elektronisk styrede skabe.

Elektronisk eller mekanisk styring?

Ved mekanisk temperaturstyring måler en termostat skabstemperaturen og igangsætter og slukker kompressoren, såfremt temperaturen svinger inden for en margin, der som oftest er på 3-5º. Mekanisk temperaturstyring giver gode, men ikke optimale opbevaringsvilkår for fødevarer.

Med elektronisk styring af temperaturen har man altid sikkerhed for korrekt madopbevaring. Termostaten styrer og aflæser hele tiden temperaturen elektronisk og sikrer derved en meget præcis indstilling og vedligeholdelse af den korrekte temperatur inde i skabet. Samtidig giver elektronikken på de fleste skabe også alarm, hvis der er noget galt med temperaturen, eller hvis man har glemt at lukke døren.


STANDARD EKSEMPEL: Ved et samlet produktkøb på {0} over 5 år. Fast årlig debitorrente {1}%. Samlet kreditbeløb {8}. ÅOP er {2}%. Den månedlige ydelse er kr. {3}. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. {4}. Samlede kreditomkostninger kr. {5}. Beregningen er inkl. oprettelsesgebyr på kr. {6} samt levering og installering på kr. {7}. Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking.