Hvidevarer og elartikler / Køleskabe og frysere / Køle-/fryseskabe
Når du skal vælge køle/fryseskab, er det vigtigt at kigge på, hvor meget strøm det bruger. Ofte er produkter i energiklasse A, lidt dyrere end dem i B og C. Men til gengæld sparer du en masse strøm ved at købe et i energiklasse A.

Hos L'EASY finder du modeller i flere størrelser, så du finder helt sikkert et, der passer til dit køkken.
MEST SOLGT
Electrolux køleskab integreret fryser 184 liter EJ2301AOW2
Der søges blandt produkterne
 
Filtrer søgning
 
 
 
Værd at vide om køle/fryseskabe
 
Energiklasse: Højde: Liter:
Sortér:
Visning:
Electrolux køleskab integreret fryser 184 liter EJ2301AOW2
Finansieret pr. mdr.
139,-
Leveret & installeret
Kontant: 4.099,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 4.099,-. Løbetid 74 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 4.894,-. ÅOP er 31,39%. Den månedlige ydelse er kr. 139,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 10.153,-. Samlede kreditomkostninger kr. 5.259,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux køleskab integreret fryser 215 liter EJ2801AOW2
Finansieret pr. mdr.
169,-
Leveret & installeret
Kontant: 5.399,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 5.399,-. Løbetid 77 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 6.194,-. ÅOP er 30,14%. Den månedlige ydelse er kr. 169,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 12.930,-. Samlede kreditomkostninger kr. 6.736,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux køleskab integreret fryser 194 liter EN3201MOX
Finansieret pr. mdr.
189,-
Leveret & installeret
Kontant: 6.499,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 6.499,-. Løbetid 85 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 7.294,-. ÅOP er 29,31%. Den månedlige ydelse er kr. 189,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 15.930,-. Samlede kreditomkostninger kr. 8.765,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux køleskab integreret fryser 352 liter EN3615MOW
Finansieret pr. mdr.
229,-
Leveret & installeret
Kontant: 7.799,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 7.799,-. Løbetid 80 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 8.594,-. ÅOP er 29,00%. Den månedlige ydelse er kr. 229,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 17.633,-. Samlede kreditomkostninger kr. 9.630,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Electrolux køleskab integreret fryser 265 liter EN3855MOW
Finansieret pr. mdr.
279,-
Leveret & installeret
Kontant: 9.599,- ekskl. levering
Ved et samlet produktkøb på 9.599,-. Løbetid 79 mdr. Fast årlig debitorrente 26,08%. Samlet kreditbeløb er kr. 10.394,-. ÅOP er 28,56%. Den månedlige ydelse er kr. 279,-. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. 20.681,-. Samlede kreditomkostninger kr. 11.490,-. Beregningen er inkl. levering og Installering på kr. 795,-. Ansøger må ikke være registreret i RKI og skal opfylde kriterier for samlet kreditvurdering.
Sammenlign valgte

Værd at vide om køle/fryseskabe

Energimærkning

Visse køleskabe fås med en indbygget frostboks. Frostboksen er mærket med indtil 4 stjerner. Antallet af stjerner er fastsat ud fra frostboksens temperatur, og temperaturen er afgørende for, hvad frostboksen kan anvendes til.

Frostbokse med 1-3 stjerner kan kun anvendes til opbevaring af varer, som allerede er frosne, når de lægges i, og opbevaringsperiodens længde forøges, jo flere stjerner frostboksen har. Kun frostbokse med 4 stjerner kan anvendes til indfrysning og opbevaring af varer, så det har de fleste frysere i dag.

Energimærkning er ifølge loven et mærke, der blandt andet skal være på alle “kolde” produkter. Energimærket gør det muligt at sammenligne to produkter med hinanden for at se, hvilket produkt der bruger mindst strøm. Ofte er produkter i den bedste energiklasse, energiklasse A, lidt dyrere end dem i energiklasse B og C. Men til gengæld sparer du en masse strøm ved at købe et produkt i energiklasse A, og derved kan det hurtigt tjene sig selv ind igen. Sammenlignet med et 10-15 år gammelt skab, bruger et skab i energiklasse A i dag ofte under halvdelen i strøm.

Rumindhold

Alt afhængig af om man køber stort ind en gang om ugen eller køber friske råvarer ind hver dag er der forskel på, hvor meget plads i henholdsvis fryseren og køleskabet, man har behov for. Som udgangspunkt skal man regne med 100 liter for den første person og derefter 50 liter pr. efterfølgende person til køleskabet.

Med hensyn til fryseplads er det vigtigt at finde ud af, hvilke varer man typisk fryser ned. Skal fryseren kun bruges til opbevaring af allerede nedfrosne varer samt bagværk i kortere tid, kan man nøjes med 30-50 liter pr. person. Hvis man derudover også vil have mulighed for at fryse sæsonvarer som frugt og grønt ned, skal man regne med 60-80 liter pr. person. Endelig, hvis man har brug for at kunne indfryse kød og øvrige madvarer i større mængder, bør man regne med 100-125 liter pr. person.

Der er ikke nogen umiddelbar sammenhæng mellem køle/fryseskabets udvendige mål og kapaciteten, idet der bl.a. kan være forskel på isoleringstykkelsen og konstruktionen af skabene. Kapaciteten måles i liter, og den indvendige kapacitet oplyses som nettoindhold i liter.

Rengøring

Rengøring af skabet kan besværliggøres af kantede hjørner og integrerede håndtag i døren. Undersøg om skabet har en glat fordamper (bagvæg) indvendigt, som nemt kan tørres af. Skabe med hjul bagtil kan nemt trækkes ud, så der kan gøres rent bagved skabet. Visse skabe leveres med en aftagelig bundsokkel, så det kan lade sig gøre at komme ind under skabet med en støvsuger eller gulvklud.

Afhængigt af hvilken type fryser du vælger, er der forskellige måder der kan lette afrimningen. I et køle/fryseskab med fryseren på toppen kan man få skabe med en prop i bunden af fryseren, sådan at man blot skal placere en skål inde i køleskabet, så tøvandet selv render ned i skålen. Øvrige køle/fryseskabe og frysere har ofte en afløbstud placeret nederst, sådan at man kan placere en skål på gulvet, når man skal afrime. Endelig findes der Frost Free teknologien, som automatisk sørger for afrimning af fryseren.

Placering

Afhængigt af om skabet skal indbygges ind i et køkkenelement eller være fritstående, er der forskellige muligheder. Indbygningsskabe har en bredde på 55 cm og kan skubbes ind i et køkkenelement. Fritstående skabe kan placeres frit i rummet, enten for sig selv, eller ved siden af eller imellem to køkkenskabe. Fritstående skabe har typisk en bredde på 55 eller 60 cm.

Et køle/fryseskab kræver ventilation for at kunne fungere optimalt. Konsekvensen af, at et køle/fryseskab får for lidt ventilation, er typisk en kortere levetid og et højere energiforbrug.

Hvis det skal bygges ind i et køkkenskab, kræver det i de fleste tilfælde ventilation i form af ca. 10 cm luft ovenover køle/fryseskabet. Såfremt det skal placeres i et særligt skabselement, der er tilpasset køle/fryseskabet, dvs. uden bagplade og med ventilation i hylder over og under, betyder det, at krav til plads over køle/fryseskabet kan reduceres. 

Frysesektionen kan være placeret enten i toppen eller i bunden af skabet. Såfremt du har dit køle/fryseskab stående tæt på gulvet, vil du med fordel kunne vælge et skab med fryseren i bunden, da køleafdelingen, som du oftest skal bruge, i så fald vil være placeret i den rigtige arbejdshøjde. Det modsatte kan være tilfældet, såfremt køle/fryseskabet er placeret i et køkkenelement med bunden hævet 60-70 cm fra gulvet.

Hvis du ønsker frysersektionen placeret i toppen, kan frysekapaciten maksimalt være 55 liter. Hvis placeringen i stedet er i bunden, fås fryserdelen med varierende kapacitet mellem typisk 50 og 140 liter. Konstruktionen med fryseren i bunden er teknisk mere kompliceret og derfor oftest dyrere end skabe, hvor fryseren er placeret foroven.

Indretning

Hylderne i køleskabet kan enten være plastbelagte trådhylder eller panserglashylder. Ligegyldigt hvilken slags er de alle flytbare og kan således sættes individuelt i skabet. Panserglashylderne har den fordel, at selv helt små ting kan stilles på hylden uden at stå usikkert, vælte eller falde igennem. Samtidig sikrer de, at indholdet fra en evt. utæt mælkekarton ikke løber ned i skabet, og spildet bliver på hylden. Endelig er panserglashylder meget nemme at gøre rent, da de kan vaskes op i opvaskemaskine. De fleste køle/fryseskabe i dag leveres da også med panserglashylder.

Frysesektionen er typisk indrettet med hylder og skuffer, som muliggør inddeling af frostvarerne. Enkelte modeller har særlige bakker til isterninger eller indfrysning af bær, ekstra store opbevaringsskuffer, eller helstøbte transparente fryseskuffer giver et godt overblik af indholdet i fryseren.

En kummefryser er nemmest at fylde varer i og har mest plads, mens et fryseskab giver et bedre overblik over indholdet.

Elektronisk eller mekanisk styring?

Ved mekanisk temperaturstyring måler en termostat skabstemperaturen og igangsætter og slukker kompressoren, såfremt temperaturen svinger inden for en margin, der som oftest er på 3-5º. Mekanisk temperaturstyring giver gode, men ikke optimale opbevaringsvilkår for fødevarer.

Med elektronisk styring af temperaturen har man altid sikkerhed for korrekt madopbevaring. Termostaten styrer og aflæser hele tiden temperaturen elektronisk og sikrer derved en meget præcis indstilling og vedligeholdelse af den korrekte temperatur inde i skabet. Samtidig giver elektronikken på de fleste skabe også alarm, hvis der er noget galt med temperaturen, eller hvis man har glemt at lukke døren.

Omgivelsestemperatur
Alle “kolde” produkter er inddelt i klimaklasser, som afgør hvilke krav til omgivelsestemperatur skabet har. Planlægger man at anskaffe et køle/fryseskab eller et køleskab med frostboks med kun én kompressor, er det vigtigt at undersøge hvor lav temperaturen bliver i det rum, skabet skal stå i og sammenligne med skabets klimaklasse. 2-kompessor skabe har ikke krav til den omgivende temperatur.


STANDARD EKSEMPEL: Ved et samlet produktkøb på {0} over 5 år. Fast årlig debitorrente {1}%. Samlet kreditbeløb {8}. ÅOP er {2}%. Den månedlige ydelse er kr. {3}. Samlet beløb, der skal betales tilbage er kr. {4}. Samlede kreditomkostninger kr. {5}. Beregningen er inkl. oprettelsesgebyr på kr. {6} samt levering og installering på kr. {7}. Alle beregninger er baseret på betaling via HomeBanking.